Wegblijftarief

Wegblijftarief per verzuimde afspraak

De Dr Kuypers Kliniek hanteert een wegblijftarief voor patiënten die zonder tijdig af te zeggen wegblijven op een afspraak.

Het komt met enige regelmaat voor dat patiënten wegblijven op een afspraak bij onze polikliniek of voor ingrepen. Dit is vervelend voor ons, omdat wij onze tijd op die manier niet efficiënt kunnen benutten. Het is ook vervelend voor andere patiënten die een afspraak willen maken, omdat er daardoor langere wachttijden ontstaan dan nodig is.

Om patiënten te stimuleren de gemaakte afspraken na te komen, brengt de Dr. Kuypers Kliniek per 1 januari 2008 het wettelijk vastgestelde wegblijftarief in rekening. Als u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, moet u uiterlijk 24 uur van tevoren afbellen. Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het volgende nummer 0229 – 29 82 94. Als u dit niet doet, wordt het wegblijftarief in rekening gebracht.

Wat moet ik doen als ik niet op een afspraak kan komen?

Heeft u een afspraak bij een van ons en kunt u niet komen? Zeg dan uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch af. Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar op het telefoon nummer: 0229 – 29 82 94. Uw afzegging wordt genoteerd en u kunt op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur direct een nieuwe afspraak maken.

Hoeveel bedraagt het wegblijftarief?

De hoogte van het wegblijftarief is per 01-01-2012 wettelijk vastgesteld op € 75,00* per verzuimde afspraak. Dit bedrag kunt u bij de meeste zorgverzekeraars niet declareren.

Tot slot

De Dr Kuypers Kliniek is continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Goede zorg betekent ook dat u snel bij ons terecht kunt. Als patiënten die niet op een afspraak kunnen komen op tijd afbellen, blijven de wachtlijsten zo kort mogelijk.

Om het wegblijftarief in rekening te kunnen brengen, moeten wij u als ziekenhuis van tevoren op de hoogte brengen van het feit dat er een wegblijftarief wordt gehanteerd. Dat doen we onder meer door middel van dit schrijven.

* Tarief is onder voorbehoud van wijzigingen.